Rasinformatie

  • Aanhankelijk
  • Toegewijd huisdier
  • Zeer gesteld op menselijk gezelschap
  • Geschikt voor kinderen
  • Gehoorzaam
  • Speels

De Franse Bulldog heeft opvallende vleermuisoren en een schroefstaart. In het verleden heeft dit ras veel beroemde eigenaren gekend: van Koning Edward VII van Engeland to de Franse schrijfster Colette. Het is duidelijk dat hij afstamt van de kleine bulldoggen. Het is echter niet bekend of het hierbij gaat om Engelse honden die in de negentiende eeuw door kantwerkers uit Nottingham meegenomen zijn naar Frankrijk of om honden die in Frankrijk zijn ge├»mporteerd vanuit Spanje. Ondanks de vondst van een oude bronzen plaat met de afbeelding van een Franse Bulldog en de inscriptie ‘Dogue de Burgos, Espana, 1625’, wordt toch al gemeen aangenomen dat ze afstammen van kleine Engelse Bulldoggen.

In Engeland werd in 1902 een Franse Bulldog Club opgericht en in 1912 werd het ras erkend. In 1913 waren er al honderd ingeschreven voor de Westminster Dog Show in New York

Karakter, eigenschappen
De Franse Bulldog is actief, moedig en heeft een gehard karakter Het is een goede waakhond. Hij is erg aanhankelijk en gevoelig. Een plezierig gezelschap die veel aandacht en genegenheid vraagt. Hij is lief voor kinderen

Hoofd
Erg stevig, breed, vierkant met plooien en rimpels. Brede, bijna platte schedel. Zeer gewelfd voorhoofd. Dikke, zwarte lippen. Bree, vierkante, krachtige kaken.

Oren
Rechtop, middellang, breed aan de basis en rond aan de punt (Vleermuisoren)

Lichaam
Zeer gespierd. Bovenlijn komt geleidelik omhoog tot ter hoogte van de lendenen. Korte hals zonder keelhuid.

Staart
Van nature kort, dik aan de wortel, knobbelig of gebogen en spits toelopend naar de punt.

Vacht
Kortharig, dicht, glanzend en zacht

Kleur
Gestroomd: roodbruin (fawn) met zwarte dwarstrepen. Mengelijng van zwarte en rode haren. Enkele witte haren op de borstkap en de kop zijn toegestaan.

Wit en gestroomd,